2011-11-28 10:30:44• hírek • Szatmar.ro

Kikapott a VSK Vásárhelyen – immár negyedszer

Brnó, Marosvásárhely, Poprád - azon városok nevei, ahol a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának hét nap alatt pályára kell lépnie. Az első akadályt Csehországban még vette Dan Fleseriu együttese, Erdély szívében viszont csak egy negyedet tudott megnyerni.

A mester a Claudia Pop, Amra Mehmedic, Annemarie Parau, Monica Ivan és Melissa Washington alkotta kezdőötöst küldte a pályára, akik nem is nyitottak rosszul. Néhány pillanata alatt 6-0-ás előnyre tett szert ugyanis a VSK és a játékrészt is előnnyel zárta (18-16).

A folytatásban azonban teljesen visszaesett a gárda támadószekciója, hisz a második és a negyedik negyedben egyaránt 12 pontig jutottak csak, de a harmadikban sem sikerült 16-nál többet összehozni. Ennek okaira következtethetünk abból is, hogy Pop húsz pontig jutott, mögötte Ivan volt a második legeredményesebb - a maga 11 pontjával.

Eközben a Marosvásárhely egy illetve két ponttal maradt el a húsz ponttól, így az utolsó három játékrészt és ezzel együtt a mérkőzést is megnyerte - 72-58 arányban. Ez volt a VSK negyedik veresége az eddigi a tíz forduló alatt, minek következtében a tavalyi ezüstérmes csak a nyolcadik helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban.

Popékra ráadásul egy újabb hosszú út vár: szerdán már a szlovákiai Poprádban léphetnek pályára. Ott egy szoros vereség is azt jelentené, hogy bejutottak a Közép-Európa Liga négyes döntőjébe.

Marosvásárhelyi Nova Vita-Szatmárnémeti VSK 72:58 (16:18, 19:12, 19:16, 18:12)
A szatmári pontszerzők: Pop 20, Ivan 11, Parau 9, Mehmedic 7, Washington 6, Orosz 3, Walker 2.
Játszott még: Giurgiu
A marosvásárhelyi pontszerzők: Hicks 22, Graham 21, Roberson 16, C. Cutaş 6, Vescan 4, Beachem 3.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: